Collectie

In het onderdeel 'Collectie' kunt u zoeken en bladeren in Nederlandstalige Indische kranten en tijdschriften* en bladeren in een uitgebreide lijst met journalisten (m/v) werkzaam in Nederlands-Indië en Indonesië in de negentiende en twintigste eeuw.

Ook bieden wij u een selectie aan van archiefstukken relevant voor de geschiedenis van de Nederlandstalige Indische en Indonesische pers. De geselecteerde archieven zijn: Archief ANETA, Archief D.M.G. Koch, Archief W.A. van Goudoever en Archief J.P. Verhoek. Het resultaat bestaat uit 86 transcripties van brieven en memoranda uit de periode 1942-1958.

Bent u nieuwsgierig geworden naar de collecties van het Persmuseum en het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG) ga dan naar de online catalogus.
Kijk ook in Asian Periodicals - Indonesia (pdf) van het IISG en het Persmuseum.

Voor informatie over 'Indische' collecties in andere instellingen in Nederland, ga naar het onderdeel links. Daar vindt u een overzicht van andere relevante websites.


* NB: Indien de gevonden titel aanwezig is in de collecties van het Persmuseum en het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis wordt dit vermeld.