Publicatie - Auteurs

terug naar publicatie


Journalistiek in de Tropen. De Indisch- en Indonesisch-Nederlandse pers, 1850-1958

Ulbe Bosma (1962)
Ulbe Bosma studeerde geschiedenis in Groningen en promoveerde in 1995 aan de Rijksuniversiteit Leiden op de Indische journalist Karel Zaalberg. Hij publiceerde over de Indische geschiedenis in Nederlandse en internationale tijdschriften. Samen met Remco Raben schreef hij het boek De Oude Indische wereld (2003). Zijn huidige onderzoeksterreinen betreffen de migratiegeschiedenis en koloniale geschiedenis.

Angelie Sens (1960)
Angelie Sens is historicus. Ze is sinds 2001 werkzaam bij en inmiddels drie jaar directeur van het Persmuseum te Amsterdam. Sens schreef het proefschrift Mensaap, heiden, slaaf. Nederlandse visies op de wereld rond 1800. Ze was voor 2001 onder andere verbonden aan de Universiteit Utrecht en aan het Instituut voor Nederlandse Geschiedenis (ING) alwaar ze meewerkte aan het project 'Bronnen Ontwikkelingssamenwerking, 1945-1980'.

Gerard Termorshuizen (1935)
Gerard Termorshuizen is auteur van Journalisten en heethoofden. Een geschiedenis van de Indisch-Nederlandse pers, 1744-1905. Hij is als gastonderzoeker verbonden aan het KITLV te Leiden en gespecialiseerd in koloniale literatuur en pers. Hij promoveerde op P.A. Daum. Journalist en romancier van tempo doeloe en schreef vele artikelen en boeken over zijn specialismes. Termorshuizen is tevens redactielid van Indische Letteren.